Advertentie

Rubens gekocht door Canadese familie Thomson

De koper van het schilderij van Pieter Paul Rubens dat woensdag bij het veilighuis Sotheby's onder de hamer ging voor 49,5 miljoen Britse pond (79,5 miljoen euro), zou de immens rijke Canadees Kenneth Thomson of zijn zoon David kunnen zijn. Dat schrijft de Canadese krant uit Toronto, Globe and Mail. De 44-jarige David volgde in mei zijn vader op aan het hoofd van de groep Thomson Corporation.

Globe and Mail citeert een anonieme Canadese verzamelaar die in de veilingzaal was toen het schilderij "Bloedbad onder de onschuldigen" van de Vlaamse meester (1577-1640) voor een recordprijs van 49,5 miljoen pond toegekend werd aan Samuel Fogg, een Londense koper die zei te handelen voor een derde.

Naast Fogg zat David Thomson zonder dat hij erkend werd door de media, wist de verzamelaar. "Thomson heeft het gehaald in de openbare verkoop, dat staat vast", zei de verzamelaar aan de krant.

Op de zetel van de Woodbridge Company, de familieholding die de groep van financiële diensten en gespecialiseerde pers controleert, kreeg het agentschap AFP te horen dat Thomson niet beschikbaar was voor commentaar.

Zowel de 78-jarige Kenneth Thomson als zijn zoon zijn verzamelaars. Het is dus niet duidelijk wie van de twee eigenaar is van het tot dan toe onbekende werk.

De krant merkt op dat Kenneth, die door het magazine Forbes bij de 15 rijkste mensen van de wereld wordt gerangschikt, met de Art Gallery of Ontario in Toronto onderhandelt over een schenking van kunstwerken en financiële hulp voor de uitbreiding van het museum.

Vorig jaar haalde de groep Thomson een winst van 657 miljoen dollar (zowat 640 miljoen euro), voor een zakencijfer van 7,2 miljard dollar (zowat 7 miljard euro).

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud