S.M.A.K. wint Prijs Cultuurmanagement

(tijd) - Het Gentse Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) heeft de tweede Cultuurmanagementsprijs van de Universiteit van Antwerpen gewonnen. Aan de prijs is een bedrag van 6.000 euro verbonden. Het S.M.A.K. kreeg de Cultuurmanagementsprijs voor zijn dossier over het verzelfstandigingsproces van een stedelijk museum.

Volgens de jury omvat het dossier veel meer dan alleen de juridische verzelfstandiging. 'Het gaat om een businessplan, waarin het financiële deel echter discreet is weggelaten, om een beheersovereenkomst, om een nieuw organogram, om een stappenplan én de realisatie ervan. Daarbij is met veel creativiteit en realiteitszin gewerkt. Op zich kan dit proces dus een voorbeeldfunctie vervullen voor de museumsector en een basis leggen voor een nieuwe dynamiek in het management van het S.M.A.K.', zegt de jury.

Met deze bekroning toont de jury haar waardering voor de verzelfstandiging van een stedelijke dienst die haar culturele rol nu nog beter kan vervullen. 'Deze prijs kan meteen een stimulans zijn voor de stad Gent en voor andere besturen om op deze weg verder te gaan', aldus nog het juryrapport.

Bart Vanlaere kreeg een uitzonderlijke prijs voor de beste ingediende scriptie. Hij is een student cultuurmanagement, die voor het Paleis een studie maakte over de mogelijkheden van de website van het theatergezelschap. TP

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud