Stonehenge moet in 2008 volledig archeologisch gebied worden

(belga) - De omgeving van de historische site Stonehenge in het zuiden van Engeland wordt heringericht. Een bezoek aan de ruïne van de cirkelvormig opgestelde reuzenstenen in Salisbury moet er tegen 2008 totaal anders uit gaan zien. Kostprijs voor de restauratie van de archeologische gedenkstenen wordt op 57 miljoen pond (89 miljoen euro) geraamd.

Bedoeling is om het geheel te verruimen, een totaal ander uitzicht te geven en de bezoeker meer van de site uit de Bronstijd (tussen 2000 en 1.500 voor Chr.) te laten genieten. Net buiten het archeologisch domein wordt een multimediacentrum ingericht.

Jaarlijks brengen zo'n 830.000 mensen een bezoek aan Stonehenge. Meestal is dat bezoek vrij kort. "De bezoekers van Stonehenge verdienen meer dan een cirkel met stenen en daarom gaan we de omgeving van de site volledig in dezelfde stijl optrekken", aldus Sir Neil Cossons, voorzitter van het patrimonium English Heritage.

Om het project ten uitvoer te kunnen brengen, moet een autoweg in Stonehenge verdwijnen en moet een tunnel gebouwd worden om een andere weg onzichtbaar te maken voor het publiek. De werken zullen begin 2005 worden aangevat. Voorzien wordt dat de site eind 2008 volledig voltooid zal zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud