The Pointer Sisters op Night of the Proms

Naast Roxette staan dit jaar ook The Pointer Sisters op het programma van de Night of the Proms. De drie Amerikaanse zussen brengen hun grootste hits met het symfonieorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur. Ook John Miles is dit jaar weer met zijn Electric Band van de partij.

Voor de 18de editie van het grote feest van klassiek en pop in het Antwerps Sportpaleis zijn nu al meer dan 150.000 kaarten verkocht, wat aanzienlijk meer is dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

De topact - Roxette - was al langer bekend en nu heeft de organisatie ook bekend gemaakt dat The Pointer Sisters vanaf eind oktober in het Sportpaleis zullen staan.

De Amerikaanse zussen vertoefden op het eind van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig in de hoogste regionen van de internationale muzieklijsten met hits als "Fire", "Happiness", "He's So Shy", "Should I Do It", "Automatic", "Jump (For My Love)", "I'm So Excited" en het uitdagende "Dare Me". De groep was al van in de jaren zeventig actief als rhythm & blueskwartet en bestond uit de Amerikaanse zussen Ruth, Bonnie, Anita en June Pointer. Toen Bonnie in 1977 koos voor een solocarrière, leek het er even op dat de band zou ophouden te bestaan. Een nieuwe platenfirma, de keuze voor een andere muzikale richting en een hit met "Fire", een song van Bruce Springsteen, leidden in 1979 echter tot de grote doorbraak van het resterende trio. De jaren daarop regen The Pointer Sisters de ene hit na de andere aaneen en genoot het publiek wereldwijd van de veelzijdige mix van pop, country, rhythm & blues en soul van de zingende zussen.

Dit jaar staat ook weer een instrument centraal op de Night of the Proms. Enkele jaren na elkaar kreeg de klassieke stem extra aandacht. Nu is het weer de beurt aan een instrument. De jonge virtuoos David Garrett, geboren in 1980, zal het publiek verbazen met indrukwekkende vertolkingen op zijn "San Lorenzo" Stradivarius van 1718. David Garrett gaf op tienjarige leeftijd zijn eerste publieke concertoptreden op het podium van de Musikhalle Hamburg met Gerd Albrecht en het Hamburgs Filharmonisch Staatsorkest. Sindsdien heeft hij in alle grote steden van Europa en Japan opgetreden met de grootste internationale orkesten, onder leiding van befaamde dirigenten als Claudio Abbado, Zubin Mehta, Giuseppe Sinopoli, Herbert Blomstedt, Charles Dutoit, Eliahu Inbal en Mikhail Pletnev. Op veertienjarige leeftijd tekende hij, als jongste solist ooit, een exclusief platencontract met Deutsche Grammophon.

Meer info: www.notp.com .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud