Advertentie

Tony Curtis doet "Some Like It Hot" nog eens over, in andere rol

De 77-jarige acteur Tony Curtis zal binnenkort een rol op zich nemen in een musicalversie van de filmklassieker "Some Like It Hot" van regisseur Billy Wilder. In tegenstelling tot de film uit 1959 kruipt Curtis niet in vrouwenkleren, maar in de rol van de miljonair Osgood Fielding II.

De miljonair wordt aan het einde van de film verliefd op één van de als vrouw verklede mannen. Voor rasacteur Curtis is het de eerste rol in een musical. Hij beklaagt er zich in de krant The Dallas Morning News over dat hij het theater eigenlijk niet zo interessant vindt. Ook over het huidige aanbod aan filmrollen in Hollywood is hij helemaal niet te spreken. Hij heeft geen zin om "gewoon een oude man" neer te zetten.

In de filmversie van "Some Like It Hot" uit 1959 speelde Curtis de rol van Joe, die zich - noodgedwongen - verkleedt in Josephine. Zijn tegenspeler Jack Lemmon, Jerry in de prent, verkleedt zich als Daphne. Beide mannen grijpen naar vrouwenkleren omdat ze worden achternagezeten door de maffia. Op de vlucht voor de maffiosi, komen ze terecht in een orkest waar Marilyn Monroe als Sugar Kane zich van haar beste kant(en) laat zien, en dat niet alleen muzikaal.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud