Twintigste editie van ArtBrussels op Heizel van 2 tot 6 mei

Selectief en internationaal. Dat zijn de woorden waarmee directrice Karen Renders woensdag de twintigste editie van Art Brussels omschreef. De internationale beurs voor hedendaagse kunst vindt vanaf 2 tot 6 mei plaats in de Paleizen 3 en 4 op de Heizel.

In totaal exposeren 145 galerijen op Art Brussels. De organisatoren ontvingen meer dan 300 kandidaturen, maar ze gingen heel selectief te werk. Een kwestie van kwaliteit, aldus Karen Renders.

Ook het adjectief internationaal heeft Art Brussels niet gestolen. Ongeveer 70 procent van de galerijen komt uit het buitenland. De best vertegenwoordigde landen zijn België (49 galeries), Duitsland (35) en Frankrijk (23). "Dat breekt een beetje met de Belgisch-Franse inslag van de voorbije edities", geeft Renders aan. Ook vanuit de VS zijn dit jaar enkele galerijhouders naar Brussel afgezakt.

De organisatoren van Art Brussels vroegen de standhouders dit jaar om een specifieke artiest naar keuze in het daglicht te zetten. Dat mocht zowel een gevestigde waarde als een opkomend talent zijn. Zo koos Micheline Szwajcer voor de Belgische ster van de hedendaagse kunst Wim Delvoye.

De beurs voor hedendaagse kunst bestaat sinds 1968. Het tweedaagse evenement verwerft vrij snel een internationale reputatie, gestoeld op kwaliteit en een intieme sfeer. In 1997 geeft de nieuwe organisator Eric Everard de beurs een nieuwe impuls. Ze heet voortaan Art Brussels en wordt jaarlijks georganiseerd.

De inkomprijs bedraagt 9 euro. Vrijdag 3 mei is omgedoopt tot Lady's Day. Die dag mogen alle vrouwen gratis binnen.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud