U2, Dr. Dre en Beatles best verdienende muzikanten

De Ierse rockgroep U2, de Amerikaanse rapper Dr. Dre en de voormalige Britse popgroep The Beatles waren in het jaar 2001 de best verdienende muzikanten. Dat is te lezen in het Amerikaanse muziektijdschrift "Rolling Stone".

Volgens "Rolling Stone" verdiende het rockkwartet U2 na belastingsaftrek 65 miljoen euro tijdens het voorbije jaar. Dr. Dre alias Andre Young, bij wiens label Aftermath de omstreden rapper Eminem onder contract staat, haalde 54,9 miljoen euro binnen. De verkoop van oude Beatles-opnamen, vooral het album met hun populairste nummers, bracht 50,6 mijoen euro op.

"Rolling Stone" brengt jaarlijks een officieus overzicht van de 50 best verdienende muzikanten. Voor de berekening baseert het blad zich op cijfers van de belangrijkste ondernemingen in de muziekbusiness, alsook op verklaringen van agenten en officiële woordvoerders van de artiesten.

Andere muzikanten die in de top 10 voorkomen zijn Madonna (43,1 miljoen euro), rockveteraan Carlos Santana (34,5 miljoen euro) en boysband 'N-Sync (28 miljoen euro). Voor alle duidelijkheid: "Rolling Stone" vermeldt in de lijst de netto-inkomsten, dus met aftrek van belastingen en uitgaven.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud