Van Grembergen gul voor bekende Gentse monumenten

(belga/tijdnet) - Vlaams minister van Cultuur Paul Van Grembergen (foto: belga), bevoegd voor Monumenten en Landschappen, kende dinsdag 1.604.153 euro toe voor de restauratie van vier bekende Gentse monumenten. Het project voor de verdere restauratie van de omwalling van het Gravensteen kreeg een premie van 755.169 euro. Het 18-de eeuwse huis aan de Huidevetterskaai, waar sinds 1892 het Van Crombrugghegenootschap zijn intrek vond, ontvangt 400.180 euro.

Verder reserveerde Paul Van Grembergen 237.162 euro voor de restauratie van de historische plafonds van het voormalige Jezuïetencollege in de Volderstraat, beter bekend als de Emile Braunschool. Dit 17-de eeuwse barokke gebouw werd in 1998 aangekocht door de Universiteit Gent. De restauratie van het zogenaamde Hansscheplafond (met merkwaardige polcychrome halfreliëfs) is nog maar de voorbode voor de totale renovatie van de Braunschool.

Tenslotte voorziet minister Van Grembergen 211.642 euro voor een aantal bijkomende restauratiewerken aan het kunstencentrum Vooruit. Na de tienjarige campagne van volledige restauratie en functionele renovering van het kunstencentrum, resten nu nog enkele herstelwerken aan de kademuur en de kelders van de voorbouw.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud