Vanaf 2003 geen tentoonstellingen meer in Hessenhuis Antwerpen

(belga) - Tot januari 2003 blijft het Hessenhuis in Antwerpen zijn tentoonstellingsfunctie behouden. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen van Antwerpen woensdag beslist. Nadien zal het gebouw een tijdlang plaats bieden aan administratieve diensten en aan het Platform voor jonge Europese Ontwerpers. Het Hessenhuis krijgt dan een nieuwe functie als architectuurhuis.

Het Platform is een initiatief van de Vlaamse regering en van de Vlaamse bouwmeester bOb Van Reeth. Bedoeling is jonge Europese ontwerpers uit 17 verschillende landen een vaste werkplaats te bieden "voor beleidsmatig en architectonisch onderzoek op Europees niveau".

Dit initiatief heeft nood aan huisvesting voor het secretariaat en ruimte voor de organisatie van activiteiten en tentoonstellingen.

Op lange termijn kan het Hessenhuis een 'architectonische erfgoedfunctie' krijgen. Verschillende instanties rond architectuur kunnen er dan samengebracht worden. Maar dat voorstel moet nog uitgewerkt worden.

Uit een analyse van het tentoonstellingsbeleid in het Hessenhuis bleek dat het Hessenhuis gedeeltelijk een publieke functie moet behouden. Maar door de stijgende eisen voor de tentoonstellingsopbouw en de onaangepaste onthaalfaciliteiten, werd besloten het tentoonstellingsbeleid van het Hessenhuis stop te zetten. De tentoonstellingen verhuizen dan naar het toekomstige Museum Aan de Stroom.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud