Verborgen wereldmuziek in Brussel in de schijnwerpers

Eind juni kan men in Brussel gaan genieten van traditionele muzikanten met roots in Bulgarije, Colombia, België of Marokko, in het kader van het project 'Verborgen Muziek'. De vzw Muziekpublique wil onbekende traditionele muzikanten die in ons land of Brussel wonen, een podium geven.

Het gaat om zes groepen van "steengoede muzikanten", die hier meestal optreden op plaatselijke feesten, voor migrantenverenigingen, of op trouwfeesten. Zo zijn er het Orkestra Silla dat traditionele zigeuner- en Bulgaarse melodieën en liederen brengt, de traditionele ambiance uit de Colombiaanse Caraïben door Grupo Cumbe, en Père Robert & Asda Bad met dansen en liederen van de Arafs uit Ethiopië.

Zij zullen samen met het Belgische Tantra, Tambura Diwan uit Anatolië en Berbermuzikant Khalid Izri (Marokko), te zien zijn op het Brussels Summer Festival, op de Grote markt op zondag 23 juni. Vrijdag (21/06) en zaterdag (22/06) zijn ze met een uitgebreidere set al te bewonderen in Les Tréteaux, in de Lakensestraat 159 tegenover de KVS.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud