Advertentie

Vier Belgische films over migratie in KunstenFESTIVALdesarts

In het kader van het KunstenFESTIVALdesarts 2002 worden in het weekend van 11, 12 en 13 mei onder de noemer 'El Dorado' in het Filmmuseum in Brussel vier Belgische documentaires in premières vertoond: "Tu ne verras pas Verapas" van An van. Dienderen en Didier Volckaert, "Heureux Séjour" van Marta Bergman, "Carnet de notes à deux voix" van Rajae Essefiani/Frédéric Fichefet en "Terres de confusion" van Paola Stévenne.

De documentaires zijn gemaakt in coproductie met het KunstenFESTIVALdesarts. Het gaat om vier persoonlijke visies op thema's zoals migratie, herinnering, ouderdom en de o zo menselijke zoektocht naar het El Dorado.

In "Heureux Séjour" portretteert Marta Bergman haar Roemeense grootmoeder in een rustoord in het Brusselse Sint-Gillis. Paola Stévenne, van Chileense afkomst, volgt in "Terres de confusion/Land of Confusion" enkele migranten uit het zuiden op zoek naar een beter leven in het noorden.

"Carnet de notes à deux voix" van Rajae Essefiani en Frédéric Fichefet raapt bedenkingen, archiefstukken en getuigenissen samen van Maghrebijnse migranten in België. En in "Tu ne verras pas Verapaz" gaan An van. Dienderen en Didier Volckaert na wat er geworden is van de Belgische emigranten die halfweg de 19e eeuw, met steun van Leopold I, hun geluk gingen beproeven in Guatemala.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud