Vlaamse Romeo en Julia mikken op 150.000 bewonderaars

Romeo en Julia, het nieuwste project van productiemaatschappij Music Hall, is donderdag voorgesteld in de Antwerpse Stadsschouwburg. Bekende namen als Wendy van Wanten en Mark Thijsmans maken deel uit van het 'dreamteam' van producent Geert Allaert. Hij mikt met de Vlaamse Romeo en Julia op 150.000 bezoekers.

De twee hoofdrollen zijn voor Davy Gilles (Romeo) en Veerle Casteleyn (Julia). "Toen Veerle binnenkwam op de auditie, gedroeg ze zich meteen als Julia en haar samenspel met Romeo was perfect", vertelt Christine Hassid, assiste van regisseur Redha. "Voor Romeo zochten we iemand die zowel man als kind kan zijn. Davy heeft een mannelijke uitstraling, maar heeft ook iets engelachtigs."

Davy Gilles verwierf bekendheid door rollen in televisieseries als Vennebos en Familie en speelde mee in de musicals Doornroosje en Sneeuwwitje. Veerle Casteleyn heeft musicalervaring opgedaan bij het New London Theatre, waarmee zij twee jaar lang in de musical Cats speelde.

Zangeres en TV-figuur Iris Vandenkerckhove, beter gekend als Wendy van Wanten, speelt de rol van moeder Capuletti, terwijl Ketnet-presentator en 'Flik' Mark Thijsmans de rol van Benvolio, de beste vriend van Romeo vertolkt. Andere grote naam is Johan Verminnen die de originele Franse tekst vertaald heeft naar het Nederlands. "Hij is de enige die dit muziekspektakel een Vlaams, eigentijds en poëtisch kleedje kan aanmeten", vindt Allaert.

"Na 'Les Misérables' en 'Phantom of the Opera' kozen wij met 'Romeo en Julia' voor een nieuw groot project", zegt Allaert. "Dit muzikaal spektakel kende in Frankrijk en in het Franstalig deel van België een gigantisch succes. Wij hopen ook hier op een grote publieke belangstelling. In het najaar van volgend jaar trekken we dan met dezelfde cast naar Nederland, waar we in een zestal zalen zullen spelen."

Het verhaal van de musical is gebaseerd op het werk van William Shakespeare, dat door de Franse componist en auteur Gérard Presgurvic op muziek is gezet. Presgurvic heeft vroeger onder meer samengewerkt met de Franse zanger Patrick Bruel.

Regie, chorefografie en decor zijn van de hand van Redha. Deze Franse danser met Algerijns-Italiaanse ouders heeft zowel voor televisie en film als voor muziekvideo's gewerkt, met grote namen als regisseur Roman Polanski en muzieksterren Elton John en Vanessa Paradis.

"Romeo en Julia" is van 22 september tot 24 november te zien in de Stadsschouwburg in Antwerpen en van 5 december tot 5 januari in de Capitole in Gent. Ticketinfo is te verkrijgen via Ticket Club op 0900 00 991 (met directe code 400) of via www.musichall.be of aan de kassa van de Stadsschouwburg Antwerpen, de Capitole Gent, Vorst Nationaal en FNAC. Bijkomende informatie is ook te vinden op de website van Music Hall: www.musichall.be .

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud