Wereldfestival Folklore in Schoten vanaf 12 juli

Van 12 tot 19 juli vindt in het park van Schoten de 44ste editie van het Wereldfestival van Folklore plaats. Een hele week lang worden de bezoekers van het festival getrakteerd op muziek en dans uit vier continenten. "Elke avond wordt een totaalspektakel", zegt Ludo De Wit, organisator van het festival.

Met een nieuwe aanpak wil de organisatie van het Festival "voortborduren op een eerder succes". "Op deze manier hopen we de animatie-avonden een nieuw leven te kunnen inblazen", zegt De Wit. Er is onder meer een 'Nacht van de Caraïben', een 'Fiesta de Salsa' en een 'Nacht der Zwoele Ritmen'.

Op zaterdag 13 juli kunnen de bezoekers op "de familiehappening" Parkzap snel kennismaken met alle deelnemende groepen. "Daarnaast is er ook kinderanimatie met een klei-atelier, maar er is ook een didgeridoo-workshop en dotpainting", weet Patrick Goffin, verblijfsbeheerder van de organisatie. Verder is er de traditionele ambachtenmarkt en de barbecue. Tijdens het hele festival loopt in het kasteel van Schoten een tentoonstelling 'Volkskunst uit Polen', met werken van de Vereniging voor Volkskunstpromotie in Gdynia, Noord-Polen. Daarnaast zijn er ook foto's van natuurfotograaf Ludo Goossens te bezichtigen.

Dit jaar verwelkomt het Wereldfestival behalve Belgische, ook Braziliaanse, Bulgaarse en Canadese groepen. Ook Indonesië, Italië, Mexico, Moldavië en Senegal zijn vertegenwoordigd. "Over de deelname van een eskimogroep uit Tsjukotka in Noord-Rusland wordt nog onderhandeld", zegt Ulf Verbeelen, secretaris van de raad van beheer van het festival. In het totaal verwacht het Wereldfestival 255 artiesten.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud