Advertentie

69ste editie Landjuweel gebruikt nieuw reglement

(belga) - Voor de 69ste editie van het Landjuweel 2005, een toernooi voor amateur theatergezelschappen, werd het reglement aangepast. De 68ste editie kende immers geen winnaar en na een grondige evaluatie bleek de noodzaak om het tornooi een eigentijdse en nieuwe uitstraling te geven. Dat heeft Rob Van Genechten, voorzitter van de raad van bestuur van organisator Opendoek vzw, dinsdagavond bekendgemaakt.

Dat er geen Landjuweel werd uitgereikt op 23 oktober in Leuven zorgde voor heel wat commotie. Hierdoor kwam het vernieuwingsproces waaraan al twee jaar gewerkt werd in een stroomversnelling terecht.

Het 69ste toernooi zal twee nieuwigheden kennen. Allereerst komt er een verbreding van het aanbod. In het reglement zijn alle beperkingen op vlak van duur, aantal personages, theatergenre en taalgebruik geschrapt. Dat betekent dat een veel groter aantal producties in aanmerking komt om deel te nemen.

Ook de preselecties veranderen. Opdoek stelt drie deskundigen aan die een groot aantal voorstellingen bijwonen en die beoordelen op hun toernooiwaardigheid. Op basis van hun rapport en advies wordt een toernooiprogramma samengesteld, dat wordt gepresenteerd aan het publiek en de eindjury waarvan de drie deskundigen deel uitmaken.

Op de Opendoek-happening van zondag 8 mei 2005 in de CC De Werf in Aalst worden de geselecteerde voorstellingen bekend gemaakt. De finale van het 69ste toernooi vindt plaats in het Centrum voor Amateurkunsten in Anderlecht op 17 en 24 september en 1, 8, 15 en 22 oktober 2005. De proclamatie volgt op 29 oktober 2005.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud