Popov viert vijftigjarig jubileum in Brussel

(belga) - De legendarische Oleg Popov van het Groot Russisch Staatscircus viert in Brussel zijn vijftigjarige jubileum als clown en zijn 75ste verjaardag.

Popov, de clown met de rode aardappelneus en geruite pet met witte margriet, selecteerde de mooiste en meest ontroerende reprises uit zijn circuscarrière, die hij met zijn 32 jaar jongere vrouw Gaby en zijn vaste assistent Valodja Fessenko exclusief in Brussel zal opvoeren. Naast zijn beroemde acts als fakir, zwerver in het park, vliegende rat en stelend hondje zal Popov ook gloednieuwe sketches opvoeren.

Oleg Popov leerde op de Moskouse Circusacademie alle disciplines van het circusvak: van jongleren, acrobatie, trapeze en draadlopen tot ballet, mimiek, zang en muziek. Op 24-jarige leeftijd wist Popov dat hij clown wilde worden, toen hij als draadloper in het Circus van Saratov werkte en de gevierde clown Borovikov moest vervangen.

Popovs clownsfiguur is gebaseerd op een personage uit de oeroude Russische folklore dat ervan houdt mensen bij de neus te nemen.

Aan de productie nemen verschillende gastartiesten van buiten de Russische Federatie deel. Zo staan er onder meer vier Braziliaanse motorstuntrijders op het programma, die met hoge snelheden tegelijk door een stalen kogel met een doorsnede van 4,5 meter rijden. Verder zullen onder andere zeven Ossetische ruiteracrobaten, de sexy spiderwoman en het komische clownduo Piluli hun kunsten tonen.

Het Groot Russisch Staatscircus voert van 17 november tot en met 11 december zijn twee uur durende show 'and Friends' op in Brussel op de gerenoveerde site van Tour&Taxis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud