Advertentie

'Taste of Flanders' laat Japan proeven van Vlaamse cultuur

(tijd) - (tijd) - Het Flanders Center in Japan zet voor de derde maal een 'Taste of Flanders'-campagne op. Daarmee wil het Japan laten proeven van wat Vlaanderen te bieden heeft in muziek, design, literatuur, film en fotografie.

Flanders Center zet zich continue in om de Vlaamse cultuur in Japan te introduceren, maar van 18 tot 28 november worden die inspanningen in een intensief programma gebundeld ter gelegenheid van 30 jaar Flanders Center in Japan. De campagne van dit jaar zou, in vergelijking met die van 1997 en 1999, grootser in opzet en gevarieerder zijn.

Het Osaka European Film Festival, waar Flanders Center medeorganisator en -oprichter van is, krijgt een focus op de Vlaamse film, met de première van 'De zaak Alzheimer' en de aanwezigheid van de acteur Jan Decleir. Hij krijgt de 'Prijs van de stad Osaka' voor zijn carrière. Dirigent Dirk Brossé zal in Japan de Osaka Municipal Band dirigeren met op het programma een achttal werken van Vlaamse componisten. Het Vlaamse strijkkwartet Rubio Quartet maakt een tournee langs vijf Japanse steden.

Voor de literaire namiddag, een Vlaams-Nederlandse samenwerking, werd een beroep gedaan op de in Japan vertaalde jeugdauteurs Bart Moeyaert en Toon Tellegen. Zij zullen in het Nederlands voorlezen uit hun werk, waarna de teksten ook in het Japans gebracht worden.

Met de fototentoonstellingen van Layla Aerts en Yayoi Arimoto trekt Flanders Center de lijn door die het nu al iets meer dan een jaar volgt: de organisatie van tentoonstellingen voor jonge, opkomende fotografen, zowel Europeanen als Japanners, die via hun werk een link leggen tussen Japan en Europa. Layla Aerts, een jonge Vlaamse fotografe, was vorig jaar al te gast op het Flanders Center. Haar eerste verblijf in Japan resulteerde in een reeks foto's waarvan een selectie wordt gepresenteerd aan het Japanse publiek onder de titel 'A Slice of Life in Osaka'. Yayoi Arimoto is een jonge Japanse fotografe. Haar impressies van rondzwervingen in Europa worden getoond onder de noemer 'route 841'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud