Zomerevenementen op Antwerpse Cultuurnacht

(belga) - De Cultuurmarkt van Antwerpen krijgt een aanvulling in de vorm van een Cultuurnacht. Op zaterdag 26 maart vindt in het Antwerpse provinciehuis de eerste provinciale cultuurnacht plaats. Net als bij de jaarlijkse Cultuurmarkt, aan het einde van de zomer, krijgen cultuurdragers er de mogelijkheid hun evenementen voor te stellen. De Cultuurnacht spitst zich toe op lente- en zomeractiviteiten.

De zomerse Cultuurmarkt kent succes, maar komt te vroeg voor het aankondigen van activiteiten die pas de volgende zomer plaatsvinden, zegt initiatiefnemer Prospekta, het Provinciaal en Stedelijk Spektakelbureau Antwerpen. Om die zomerevenementen beter in de kijker te kunnen stellen, organiseert Prospekta in het voorjaar een Cultuurnacht. Die zal vooral aandacht besteden aan de buitenmanifestaties.

Naast informatie over de komende culturele activiteiten biedt de Cultuurnacht, die loopt van 19 tot 24 uur, ook een cultuurdebat en verschillende optredens. Namen zijn nog niet vrijgegeven. Eén verdieping van het provinciehuis wordt gewijd aan literatuur. En ook gastronomie als 'cultuurdiscipline' krijgt een plaats op de Cultuurnacht.

De provincie Antwerpen ziet de Cultuurnacht als een opendag en zal er haar politieke werking tentoonstellen. Bovendien wordt het provinciehuis tijdens die nacht een museum, waar de bezoekers kunnen genieten van kunstwerken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud