Britse jeugdauteur schrijft vervolg op 'Peter Pan'

(belga) - De fictieheld Peter Pan zal opnieuw avonturen beleven. De Britse jeugdauteur Geraldine McCaughrean gaat een vervolg schrijven op het legendarische verhaal van de jongen die weigert op te groeien. Het boek zal 'Kapitein Pan' heten, zo is zondag bekendgemaakt op een boekenbeurs in Londen.

Het Londense kinderziekenhuis Great Ormond Street, dat van de originele auteur James Matthew Barrie de rechten op het sprookje kreeg, organiseerde vorig jaar een wedstrijd die moest uitmaken wie het vervolg op het verhaal mag schrijven.

De 53-jarige McCaughrean, een gereputeerde schrijfster die reeds driemaal de Whitbread-literatuurprijs in ontvangst mocht nemen, kwam als beste uit de strijd en mag een nieuw verhaal maken. Voorwaarde is wel dat alle originele personages opnieuw moeten opdraven. Tinkerbell, Wendy en de boze Kapitein Haak zullen dus ook van de partij zijn.

Wanneer het boek verschijnt, is vooralsnog niet geweten. Wel is afgesproken dat de schrijfster en het kinderziekenhuis de opbrengst zullen delen. De directie van het hospitaal zal het geld gebruiken om de instelling te moderniseren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud