De bijbel als mp3

(belga) - De complete bijbel is voortaan beschikbaar in audio-versie als mp3-bestand. Een nieuwe website maakt het mogelijk om de bijbel, of elk gewenst fragment eruit, in voorgelezen vorm te downloaden.

De downloadbijbel is een initiatief van de Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON). Volgens de IKON is de downloadbijbel de enige bijbel-website ter wereld met deze mogelijkheden.

De IKON heeft in oktober 2004 in samenwerking met de KRO/RKK, NCRV, EO, Zendtijd voor Kerken (ZVK) en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een voorleesmarathon georganiseerd. Honderden bekende en onbekende Nederlanders lazen de complete Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) voor. Alle opnamen met een totale lengte van ongeveer 150 uur zijn sindsdien te beluisteren via de website www.voorleesbijbel.nl . Sinds de lancering is de site een miljoen keer geraadpleegd.

Sinds maandag is het mogelijk alle opnamen als mp3 te downloaden. Circa 1400 geluidsbestanden worden aangeboden. Sitebezoekers kunnen zoveel fragmenten selecteren als ze willen. In totaal biedt de site ongeveer 3 gigabyte aan geluidsfragmenten. Uit het materiaal kunnen de luisteraars zelf een cd met favoriete teksten samenstellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud