De Cortanze en Quignard winnen Franse literatuurprijzen

(belga) - De belangrijkste literaire prijzen in Frankrijk zijn toegekend aan Pascal Quignard en Gérard de Cortanze. De Prix Goncourt gaat naar Pascal Quignard voor 'Les ombres errantes'. Gérard de Cortanze krijgt de Prix Renaudot voor 'Assam'. De twee prijzen worden al meer dan 70 jaar samen toegekend.

Het boek van Pascal Quignar is eigenlijk geen roman, maar vormt een mengeling van fragmenten met historische referenties en persoonlijke reflecties. Het gaat om het eerste deel van een trilogie. De andere twee delen heten 'Sur le jadis' en 'Abîmes'. De 54-jarige Quignard is ook bekend van het boek 'Tous les Matins du Monde' dat werd verfilmd door Alain Corneau.

Gérard de Cortanze werd in 1948 geboren in Parijs. Hij is een afstammeling van een van de grootste aristocratische families uit Piëmonte (regio Turijn). Hij heeft al een veertigtal literaire werken in verschillende genres op zijn naam staan.

'Assam' is geschreven als een historische roman. Het werk is gebaseerd op het ware verhaal van Aventino Di Cortanze, een rebelse aristocraat en voorvader van de schrijver, die een reis maakt naar Indië om er op zoek te gaan naar een theeplant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud