'De plannen van Verhofstadt' nieuwe cartoon van Erik Meynen

(belga) - Het nieuwe cartoonboek van Erik Meynen is woensdag in Brussel voorgesteld. Na zijn debuut met 'De jaren van Dehaene', waarvan ruim 15.000 exemplaren werden verkocht, goed voor een plaats in de Boeken Top Tien, gaat het deze keer over vier jaar regeren onder Verhofstadt. De politieke actualiteit verhinderde de premier echter om zelf het eerste exemplaar van 'De plannen van Verhofstadt' uit de handen van de tekenaar te ontvangen.

De honneurs werden waargenomen door communicatieadviseur Noël Slangen, die beweerde dat alles wat erin staat, echt gebeurd is. "Dehaene was goed, maar Verhofstadt is beter", zei Luc Van der Kelen, de politieke columnist van de krant Het Laatste Nieuws, in zijn voorwoord.

Van de prominenten die zich even konden vrijmaken, waren Freya Van den Bossche, Steve Stevaert, Vincent Van Quickenborne en Jos Geysels naar de voorstelling afgezakt.

De cartoons van Meynen, die in het Laatste Nieuws en P-Magazine verschijnen, worden algemeen gesmaakt. Na twee regeringen heeft Meynen alleen maar vrienden, meent Van der Kelen. Meynen, die voor 'De jaren van Dehaene' in 1999 werd bekroond met de Bronzen Adhemar, is niet alleen tekenaar, maar komt in zijn cartoons ook naar voor als humorist, politiek analist, soms filosoof en altijd psycholoog.

'De plannen van Verhofstadt' wordt uitgegeven door de House of Books, telt 96 pagina's en kost 12,5 euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud