Advertentie

Eerste Backeljau-strip voorgesteld op stripfestival Middelkerke

(belga) - Op het stripfestival van Middelkerke werd vandaag vrijdag de eerste gebundelde strip voorgesteld met de verhalen van de TV-familie Backeljau. De strip is een uitgave van Dupuis en ligt sinds deze week in een oplage van 9.000 exemplaren in boekhandel en supermarkt.

Toen de Familie Backeljau - ontsproten uit het brein van Luk Wijns - in 1995 voor het eerst op het scherm verscheen, werden in opdracht van VTM enkele stripverhalen over de knotsgekke Vlaamse familie getekend. Luk Wijns zorgde voor het verhaal, Luc Morjaeu tekende. "Uiteindelijk kwamen zo vier verhalen tot stand die voorgeplubiceerd werden in een TV-blad. Tot een uitgave in een album kwam het nog niet", zegt Jean-Luc Verspeeten, uitgever bij Dupuis.

Dat veranderde toen VTM de Familie Backeljau dit voorjaar weer opnam in haar programmatie en dat volgens Verspeeten opnieuw flink wat bijval had bij de kijker. Dupuis besloot om een eerste stripverhaal van de Backeljau's uit te geven in albumvorm. Tekenaar Morjaeu is immers kind aan huis bij Dupuis, aangezien hij zowat als rechterhand van Jef Nys (Jommeke) wordt aangezien, zijn eigen stripreeks heeft met het leven van twee heksen (Biep en Zwiep) en recent ook de verhalen van de M-Kids in stripvorm bracht.

Twee van de vier verhalen die eertijds werden gemaakt, zijn nu gebundeld en liggen te koop in boekhandels en supermarkten voor 5,20 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud