Advertentie

"Elke seconde gaan meer dan acht Harry Potter-boeken de deur uit"

(belga) - Het nieuwe boek in de reeks van de jonge leerling-tovenaar Harry Potter kondigt zich aan als één van de grootste commerciële successen in de literaire geschiedenis. "We hebben nooit een boek zo snel zien verkopen", zo verklaarde een woordvoerder van de Britse keten WH Smith. "Elke seconde gaan meer dan acht exemplaren de deur uit".

Het nieuwe boek van schrijfster JK Rowling, getiteld "Harry Potter and the order of the Phoenix" werd zaterdagochtend met veel poeha op de Engelstalige markt gegooid. De totale oplage bedraagt 13 miljoen exemplaren.

"Elke seconde gaan meer dan acht exemplaren de deur uit. Het aantal voorbestellingen ligt tien keer hoger dan bij het vorige boek", zo verluidde bij WH Smith. Ook op internet sneuvelen records. Het distributiebedrijf Amazon telde naar eigen zeggen 1,3 miljoen bestellingen.

Van de voorgaande avonturen van de jonge leerling-tovenaar zijn inmiddels zo'n 200 miljoen stuks verkocht. De boeken zijn vertaald in 55 talen en worden verdeeld in 200 landen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud