Geen getatoeëerde varkens in Watou

(belga) - Het plan om komende zomer 15 varkens te tatoeëren op het Poëziefestival van Watou gaat niet door. Organisator Gwij Mandelinck had de Wervikse kunstenaar Wim Delvoye gevraagd de dieren met verzen te tatoeëren, maar na een gesprek dinsdag met vertegenwoordigers van GAIA en van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dit in strijd te zijn met de wet. De organisator en kunstenaar gaan nu op zoek naar een alternatief.

Dinsdag vond het gesprek tussen Mandelinck, Delvoye, de vertegenwoordigers van GAIA en van het ministerie plaats in Watou. "Na een gesprek van vier uur was het duidelijk dat de Belgische wetgeving het tatoeëren van varkens verbiedt", aldus Mandelinck.

De organisator van de Poëziezomer had GAIA zelf uitgenodigd voor een gesprek. Bedoeling was de tatoeages pijnloos en op een wetenschappelijk verantwoorde manier aan te brengen op de varkens. Mandelinck ging ervan uit dat GAIA zich achter het project zou scharen. Met de tatoeages wou Wim Delvoye verwijzen naar Paul Gauguin die zich vorige eeuw verzette tegen de beslissing van de kolonisten om tatoeages te verbieden op de Markiezeneilanden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud