Jeugdschrijver Marc de Bel richt meidengroep op

(tijd) - De populaire jeugdschrijver Marc de Bel heeft een opmerkelijke stunt toegevoegd aan 'De Kriegels in concert', zijn nieuwste boek over de zusjes Kriegel: de oprichting van de meidengroep De Kriegels. De drie ondeugende en uitdagende meisjes uit zijn boeken stelden gisteren hun eerste single 'Tatoerage' voor. Het nummer staat al in de Vlaamse Ultratop.

Van De Kriegels verschijnt binnenkort een cd met twaalf nummers, waarvoor Marc de Bel de teksten schreef.

Het eerste concert van De Kriegels vindt plaats op zaterdag 6 november in deSingel in Antwerpen. De datum en de locatie zijn bewust gekozen. Het concert valt in volle Boekenbeurs-gekte en de concertzaal ligt op 150 meter van het Bouwcentrum, waar de Bel zijn nieuwe boek signeert. Jonge meisjes die hun twee zusjes meebrengen, mogen het concert gratis bijwonen.

Onmiddellijk na de Boekenbeurs start in alle Vlaamse scholen een liedjeswedstrijd rond De Kriegels. De jeugdschrijver gaat op zoek naar de klas die de beste tekst schrijft voor een 'Kriegellied'.

Er wordt gewerkt in drie categorieƫn: 3de en 4de leerjaar, 5de en 6de leerjaar en 1ste en 2de middelbaar. Een vakjury onder leiding van Marc de Bel beoordeelt de inzendingen. 'De klas met de beste tekst krijgt enkele uren studiotijd cadeau om de tekst op muziek te zetten', zegt Marc de Bel.

De Kriegels zijn volgens de schrijver geen reactie op die andere meidengroep K3.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud