Knokke-Heist presenteert tweede Internationale Stripfestival

(belga) - Op 15 mei vindt in Knokke-Heist de tweede editie plaats van het Internationale Stripfestival Knokke-Heist. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist en de vzw Strippromotie gaan samenwerken om in de badplaats op termijn een derde prestigieus internationaal festival te organiseren.

Na het Internationale Fotofestival en het Internationale Cartoonfestival wil de kustgemeente ook naam maken in de stripwereld.

De zeedijk in Knokke wordt het decor voor het festival. De organisatoren kozen voor de Deense sprookjesverteller Hans Christian Andersen als centrale figuur. "Hij krijgt dan ook een speciale tent op de zeedijk", zegt voorzitter Albert de Waegenaere van de vzw Strippromotie. Voor de gelegenheid komt de Deense ambassadeur in België het festival openen.

Knokke-Heist zal op 15 mei tussen 10 en 17 uur tal van striptekenaars ontvangen. Onder hen Jeff Broeckx, Paul Geerts maar ook Tibet of Renaud uit Frankrijk. Stripfanaten die uit zijn op unieke stukken, kunnen in de badplaats onder meer een van de 100 luxe-uitgaven van Rooie Oortjes van Dany aanschaffen. Uitgeverij B&B zorgt voor de prélancering van het tweede deel van het drieluik in de serie Baltic, een historische strip over de kustgemeenten in 1726.

"In de toekomst hopen we nog meer internationale striptekenaars naar Knokke-Heist te krijgen", aldus de Waegenaere. "Aanvankelijk begon de vzw Strippromotie met een stripfestival in het Nederlands-Belgisch grensstadje Sluis. De organisatie in Knokke-Heist is volgens de organisatoren echter verfijnder en daardoor aantrekkelijker.

Meer info over het Internationaal Stripfestival Knokke-Heist op www.stripfestivalknokkeheist.be . De toegang tot het festival is gratis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud