Nederlandstalige Harry Potter te koop vanaf 19 november

(tijd) - 'Harry Potter en de Halfbloed Prins', het zesde boekdeel over de avonturen van de wereldberoemde tovernaarsleerling, verschijnt op 19 november in Nederlandse uitgave. De eerste exemplaren van de Franstalige vertaling liggen dit weekend al in de winkel.

Veel Franstalige boekhandels openen zaterdagnacht speciaal de deuren voor het nieuwe boek. In Vlaanderen wordt binnen zeven weken een gelijkaardige stormloop verwacht.

Standaard Boekhandel rekent erop dat dit jaar nog 30.000 exemplaren verkocht worden. 'De vraag is gigantisch. Zoals bij de lancering van het vorige boek, 'Harry Potter en de Orde van de Feniks', blijft een tiental van onze winkels in de nacht van 18 op 19 november open. Het succes van Harry Potter verrast ons telkens opnieuw', aldus Daniël Dillens, de marketingdirecteur van Standaard Boekhandel. Volgens Dillens heeft het succes van de boeken van J.K. Rowling geen negatieve invloed op de verkoop van Vlaamse jeugdboeken.

De start van de verkoop van de Engelse versie brak half juli in één nacht met anderhalf miljoen exemplaren alle verkooprecords van de on-lineverdeler Amazon. Van de eerste vijf delen van Harry Potter werden wereldwijd circa 270 miljoen exemplaren in zestig talen verkocht. In de Verenigde Staten waren 10,8 miljoen exemplaren gedrukt, het hoogste aantal ter wereld bij de lancering van een nieuw niet-religieus boek. TP

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud