Nederlandstalige vertaling Da Vinci Code haalt recordverkoop

(belga) - Van de Nederlandse vertaling van 'De Da Vinci Code' van Dan Brown is dinsdag het miljoenste exemplaar over de toonbank gegaan. Tachtig procent werd verkocht in Nederland, twintig procent in België.

Het is de eerste keer dat er zo veel exemplaren van een thriller verkocht worden in Nederland. Dat meldt de uitgeverij Veen Bosch & Keuning Uitgevers (VBKU), die het boek in ons land verdeelt.

Ook andere boeken van Dan Brown scoren goed. Van 'Het Bernini Mysterie', de opvolger van 'De Da Vinci Code', zijn inmiddels ruim een half miljoen exemplaren verkocht. Het 'Juvenalis Dilemma' en de luxe geïllustreerde editie van 'De Da Vinci Code' zijn eveneens een succes. De Nederlandse uitgeverij Luitingh verwacht dit najaar twee miljoen boeken van Dan Brown verkocht te hebben.

'De Da Vinci Code', waarvan wereldwijd al ruim 40 miljoen exemplaren verkocht werden, start met de moord in het Parijse Louvre op een Franse curator die voor zijn dood een mysterieuze code naliet. Die brengt de politie op het spoor van een Amerikaan, die samen met de kleindochter van de dode erachter komt dat de code verband houdt met de heilige graal. Binnen de kortste keren zitten beiden in een wespennest van samenzweringen en rituelen waarin onder meer het religieuze genootschap Opus Dei een rol speelt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud