Advertentie

Passa Porta wil permanente literaire boekhandel opstarten

(tijd) - Het internationale literatuurhuis Passa Porta, dat op 5 oktober de deuren opende in de Dansaertstraat in Brussel, zoekt investeerders voor een permanente literaire boekhandel. Nog tot het eind van dit jaar huist in Passa Porta een tijdelijke boekhandel die door de literaire vereniging Het Beschrijf wordt gerund.

Hij biedt een select maar kwalitatief aanbod van literatuur in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. In een maand tijd realiseerde die boekhandel een omzet van een kleine 19.000 euro, waarvan ruim 50 procent werd gehaald door de verkoop van Nederlandstalige titels. Dat hoeft niet te verbazen, meent Passa Porta: al decennia roepen Nederlandstalige boekenliefhebbers om een literaire kwaliteitsboekhandel in Brussel. Passa Porta vindt de resultaten van de tijdelijke boekhandel in elk geval bemoedigend en wil het initiatief vanaf begin 2005 voortzetten als permanente boekhandel. Die zou niet langer door Het Beschrijf worden gedragen, maar door een vennootschap. Om die te kunnen oprichten, zoekt het literatuurhuis naar investeerders die samen zo'n 100 à 150.000 euro kunnen inbrengen.

Ook de nieuwe permanente boekhandel moet meertalig en uitgesproken literair gericht zijn. Hij moet kunnen inspelen op de literaire programma's die in Passa Porta worden georganiseerd, maar ook eigen accenten leggen. Er zou zowel proza, poëzie als essays uit de 20ste en 21ste eeuw te koop worden aangeboden, met een klemtoon op de echt hedendaagse literatuur. Naast Nederlands, Frans en Engels wordt ook gedacht aan Duits, Spaans, Italiaans en Arabisch.

Naast literaire salons en tentoonstellingen organiseert Passa Porta ook workshops voor kandidaat-schrijvers en stelt het een appartement ter beschikking van buitenlandse auteurs of vertalers.

SaV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud