Advertentie
Advertentie

Sneeuwwitje leidt wereldbevolking al decennia om de tuin

(belga) - Slecht nieuws voor fans van Sneeuwwitje. Heinrich Dickerhoff, president van de Europese Vereniging van Sprookjes, heeft onthuld dat het verhaaltje al jaren groot en klein om de tuin leidt. In de originele versie van Sneeuwwitje wordt het meisje met de rode lippen, het ravenzwarte haar en de sneeuwwitte huid niet naar het leven gestaan door haar boze stiefmoeder, maar wel door haar bloedeigen moeder (die onder meer in de beroemde Disney-versie kort na de geboorte van Snowwhite reeds haar laatste adem uitblaast).

"De broers Jacob en Wilhelm Grimm hebben het sprookje aangepast om de gevoelige lezers aan het begin van de 19e eeuw niet al te erg te kwetsen", aldus Dickerhoff. Een boze moeder zou onaanvaardbaar zijn geweest, daarom besloten de Grimms Sneeuwwitjes moeder vroegtijdig te laten sterven en haar te vervangen door een boze stiefmoeder.

De Europese Vereniging voor sprookjes heeft net een week lang durend Internationaal Sprookjescongres achter de rug in het -wat dacht U- sprookjesachtige decor van Potsdam bij Berlijn. Ongeveer 400 experten, universitairen en andere liefhebbers discussieerden er over de parallellen tussen sprookjes en het echte leven en andere niet altijd zwaarwichtige thema's. In de marge daarvan vertelden zowel groot en klein elkaar verhalen over sprookjesprinsen, betoverde wouden, goede koningen en elfjes.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud