Hector Zazou / 'Strong Currents'

Telescopic/Bang!

De Frans-Algerijnse componist, producer en multimedia-artiest Hector Zazou is een man die van grote projecten houdt. Platen zoals 'Sahara Blue' - rond de poëzie van Rimbaud - en 'Songs From The Cold Seas' - waarin hij het Hoge Noorden met wonderlijke muziek een warme hommage bracht - werden gebracht door topmuzikanten en topvocalisten.

Ook Corsicaanse polyfonische gezangen of Ierse folk weet hij moeiteloos van een hedendaagse stempel te voorzien. En passant nam hij ook nog opmerkelijke duoplaten met Sandy Dillon en Barbara Gogan op. Voor het maken van 'Strong Currents' trok hij maar liefst zes jaar uit en nam de vrouwelijke stem als uitgangspunt.

Onder andere Laurie Anderson, Melanie Gabriel (dochter van Peter), Lisa Germano, Jane Birkin, Lori Carson, Sarah-Jane Morris en Nina Hynes zorgen voor opgemerkte bijdragen die muzikaal ondersteund worden door de wonderlijke piano van Ryuichi Sakamoto, strijkers en houtblazers.

Zazou smukt naar goede gewoonte verschillende composities op met allerlei opmerkelijke elektronische klanken waardoor er soms richting dub en triphop gevaren wordt. 'Strong Currents' biedt muziek die zich niet meteen laat vatten maar wel blijft intrigeren.

DF

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud