Nelly Furtado / 'Folklore'

Dream Works/Universal

In de popmuziek is een tweede album - zeker als het debuut vlot over de toonbank ging - altijd een moeilijke bevalling. Geen wonder dus dat de Canadese Nelly Furtado haar cd opent met de woorden 'I'am not a one-trick pony'. Zowat het hele album lang doet ze haar uiterste best om te bewijzen dat ze meer is dan het leuke meisje achter de superhit 'I'm Like a Bird'.

Samen met producers van het eerste uur Track en Field breidt Furtado haar muzikale vocabulaire gevoelig uit door het incorporeren van exotische, etnische en esoterische geluiden in de pop en hiphop. Er is ook plaats voor een streepje banjo, dulcimer of mandoline en een song als 'Powerless (Say What You Want)' drijft op een zeer percussieve world beat groove.

Mooi is hoe het gospelachtige 'Saturdays' overeind blijft met enkel stem en gitaar. Of hoe de Braziliaanse muzieklegende Caetano Veloso van 'Island Of Wonder' een tot de verbeelding sprekend duet maakt. Meteen grijpt Furtado de kans om haar Portugese roots uit te spelen en laat ze het publiek in haar teksten meeleven met de geneugten van het prille moederschap of de gevaren van al te snelle roem. Met het hiphoppende 'Fresh Off The Boat', het met wereldmuziek flirtende 'Força' of het ongevaarlijk maar wild om zich heen schoppende 'Explode' heeft ze weer alles in huis om regelmatig de hitparade te bevolken. DF

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud