Advertentie
Advertentie

Thomas Quasthoff / 'Bach Cantates BWV 56, 82 en 158'

DG 289 474 5052

De Duitse bas-bariton Thomas Quasthoff vertolkt op een recente opname drie religieuze cantates van J.S. Bach. De zanger die zich afgelopen decennium vooral aan het romantische lied en opera wijdde, grijpt hiermee terug naar een repertoire dat hij tijdens zijn kindertijd in het koor leerde waarderen en altijd is blijven uitvoeren.

Quasthoff selecteerde twee klassiekers uit de Bachcantates voor bas, namelijk 'Ich will den Kreuzstab gerne tragen' (BWV 56) en 'Ich habe genug' (BWV 82), met daarin een van de mooiste aria's die Bach ooit schreef: 'Schlummert ein, ihr matten Augen'. Quasthoff vult die selectie aan met de cantate 'Der Friede sei mit dir' (BWV 158). De Berliner Barock Solisten onder leiding van Rainer Kussmaul, spelen weliswaar op moderne instrumenten, maar zorgen wel voor de juiste stilistische ondertoon.

Advertentie

Leden van het RIAS-Kammerchor zingen de koralen en Albrecht Mayer speelt de hobosolo's, eveneens met veel stijlgevoel. Thomas Quasthoff beschikt over een erg mooie bas-baritonstem en schaamt zich niet om in dit repertoire zijn natuurlijk vibrato te laten horen. De dictie van deze zanger is bovendien fenomenaal en dat stelt hem in staat de inhoud en betekenis van de teksten met veel overgave te kunnen communiceren.

TE

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.