VT4 wil voortbouwen op succes eigen producties

VILVOORDE (tijd) - VT4 pakt deze winter uit met twee nieuwe eigen producties. Het eerste is een reeks over opmerkelijke ziektes bij jongeren en het tweede een docusoap rond de veldrijder Bart Wellens. Daarmee wil de kleine Vlaamse zender verder bouwen op een sterk najaar. VT4 bereikt stilaan opnieuw de kijkcijferpieken van eind de jaren negentig.

Onder meer dankzij de omstreden talkshows van Jerry Springer bereikte VT4 zijn top in de jaren 1997, 1998 en 1999, met als hoogtepunt een marktaandeel van 13,6 procent bij de kijkers van 15 tot 44 jaar. In Nossegem focussen ze zich graag op die groep, omdat die interessant is voor adverteerders. VRT en VTM scoren traditioneel beter bij de oudere leeftijdsgroepen. In zijn segment haalde VT4 dit jaar een marktaandeel van 12,2 procent. De zender lijkt daarmee de dip van 2001 (10,7 procent) achter zich te laten en wil afstevenen op een nieuwe piek.

VT4 wijst er ook graag op dat zijn kijkers thuis horen in een hogere sociale klasse dan het gemiddelde van de Vlaamse concurrenten, zelfs van Canvas. In zijn jonge doelgroep beleefde de zender trouwens zijn sterkste najaar van de afgelopen vijf jaar, met een marktaandeel van 13,1 procent. In de algemene cijfers blijft VT4 in november hangen op 7 procent, en wordt daarmee net niet groter dan rechtstreekse concurrent Kanaaltwee, dat terrein verloor ten opzichte van vorig jaar.

De sterkhouders van VT4 blijven de speelfilms, en de eigen producties als Expeditie Robinson en Chris & Co. De vierde reeks van Expeditie Robinson blijkt tot nog toe de sterkste, met gemiddeld 420.000 kijkers per aflevering, goed van een derde van de kijkers van 15 tot 44 jaar.

Het meest bekeken programma van het jaar was een aflevering van de Bachelor met bijna 610.000 kijkers.

Deze winter wil VT4 op dat elan verder gaan. Er komt een tweede reeks van het reportagemagazine 'Spoorloos'. Daarin reizen Sabine De Vos en Robin Janssens de wereld rond op zoek naar familieleden of vrienden van wie het thuisfront elk spoor bijster is geraakt.

In een nieuwe eigen productie speelt de zender in op de populariteit van het veldrijden. De actua-soap 'Wellens & Wee' biedt de kijker acht weken lang een blik achter de schermen van Spaarselect, de ploeg van Bart en Geert Wellens, Erwin Vervecken en Peter van Santvliet. De serie richt zich vooral op het randgebeuren: de manier waarop atleten zich voorbereiden, de spanningen en emoties bij overwinningen en nederlagen.

Een tweede nieuwe eigen productie is 'Je zal het maar hebben'. Dat wil op een ongedwongen manier ziektes bij jonge mensen in kaart brengen. Jeroen Buyse, een nieuw televisietalent van 27 jaar, gaat jongeren opzoeken die lijden aan ziektes als anorexia, narcolepsie, of Gilles de la Tourette. Opmerkelijk is daarbij vooral de open, frisse en zelfs humoristische manier waarop Buyse het nogal zware onderwerp aanpakt. 'Je zal het maar hebben' heeft op de Nederlandse omroep BNN al drie seizoenen achter de rug. Het programma was een van de drie genomineerden voor 'Het Gouden Beeld', de prijs voor het beste Nederlandse tv-programma.

Uit het buitenland haalt VT4 de politiereeks L.A. Dragnet, een remake van de serie van het einde van de jaren 70, met in de hoofdrol Ed O'Neill, vooral bekend als Al Bundy uit 'Married with Children'. En de Vlaamse zender blijft verder uit het vaatje van de reality-tv tappen. 'For Love and Money' bouwt voort op het concept van de Bachelor en Joe Millionaire, maar dit keer ligt er voor de vrijgezel van dienst een angeltje klaar. Buiten zijn medeweten om krijgen de vrouwen namelijk te horen dat ze 1 miljoen dollar krijgen als ze door hem uitverkoren worden. VT4 lanceerde gisteren ook een oproep voor het nieuwe programma 'Beautiful'. Kandidaten die niet tevreden zijn met hun uiterlijk, kunnen zich voor het oog van de camera's laten ombouwen door plastische chirurgen. De Amerikaanse zender ABC zorgde met zo'n reality-tv-programma al voor grote controverse in de Verenigde Staten.

HD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud