17e Festival van de Holebifilm in Brussel

(belga) - Het 17de Festival van de Holebifilm vindt dit jaar van 17 tot 26 januari plaats in het cultureel centrum aan de Kruidtuin in Brussel. Thema dit jaar is "een reis doorheen de tijd, de ruimte en de genres".

De reis doorheen de "tijd" zal geïllustreerd worden door verschillende films die 80 jaar film voor holebi's samenvatten. "De oudste films, 'Michaël' (1924) en 'Olivia' (1950), durfden het onderwerp te bespreken, terwijl de meest recente, 'Beautiful thing' (1996) en 'If these walls could talk 2' (2000), aantonen dat het nog altijd niet makkelijk is om vandaag homo te zijn", schrijven Tels Quels en het cultureel centrum, die het evenement samen organiseren.

Om het thema "ruimte" te behandelen, maakt het festival een tour door heel de wereld via een reeks documentaires en kortfilms over het leven van homosexuelen in Australië en Canada.

Het aspect 'genre' zal geïllustreerd worden met een aantal documentaires over tal van seksuele identiteiten, gaande van de Amerikaanse drag queens van de jaren '70 tot een Franse transseksuele aquarellist.

Naast film is er op het festival ook ruimte voor een tentoonstelling over plastische kunst, theater, een one(wo)man-show, een concert en 'karaogay'.

Meer info op www.fglb.org .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud