"25 Degrés en Hiver" geselecteerd voor Filmfestival Berlijn

(belga) - De Belgische lange speelfilm "25 Degrés en Hiver" van regisseur Stéphane Vuillet, maakt deel uit van de competitie van het 54ste Filmfestival van Berlijn (5 tot 15 februari).

"25 Degrés en Hiver" is het debuut van Vuillet. De film van producente Marion Hänsel is gemaakt in coproductie met Frankrijk en Spanje. De film heeft zowel steun van het Vlaams Audiovisueel Filmfonds als van de Franse gemeenschap gekregen.

De prent wordt omschreven als een "bitterzoete stedelijke road movie". "25 Degrés en Hiver" speelt zich in Brussel af, op een fictieve "warmste dag van januari" en volgt een aantal personages in een busje. Tot de belangrijkste acteurs behoren Almodovar-actrice Carmen Maura en Jacques Gamblin. "25 Degrés en Hiver" loopt in Berlijn in wereldpremière en is tegelijk de slotfilm van het festival.

De jonge regisseur van "25 Degrés en Hiver", Stéphane Vuillet, is een Fransman. Marion Hänsel, die met haar 'Man's Film Productions' in de productie vertegenwoordigd is naast Lancelot Films (Fr), Alokatu (Sp) en de RTBF, is uitvoerend producent.

"25 Dégres en Hiver" is een Belgische coproductie. Het Belgische aandeel beloopt circa 70 procent, terwijl de rest van de financiering gedragen wordt door Frankrijk en Spanje.

Bij het VAF verluidde woensdag dat de film een Vlaamse subsidie van 186.000 euro heeft gekregen. De subsidie van de kant van de Franse gemeenschap beloopt ongeveer het dubbele, aldus Marion Hänsel. Het camerawerk was in handen van de voor tal van Belgische films gerenommeerde directeur-fotografie Walter Vanden Ende.

In de sectie 'Panorama' van de Berlinale is anderzijds de korte film "Drive me crazy" van Kim Wyns geselecteerd. De jonge Vlaamse cineaste komt daarmee in aanmerking voor de Gouden Beer voor de korte film.

"Drive me crazy", dat in Berlijn in wereldpremière vertoond wordt, brengt het verhaal van een relatie tussen twee vrouwen aan de hand van seizoenswisselingen. In het filmpje, dat gemaakt is met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, spelen Fania Sorel, Lizelotte Van Dijk en Jenny Tanghe.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud