Affleck en Lopez: het slechtste filmkoppel van 2003.

(belga) - De film 'Gigli', met Jennifer Lopez en Ben Affleck in de hoofdrollen, was zaterdag in Californië goed voor zes Golden Raspberries. De Gouden Frambozen, een parodie op de Oscaruitreiking, bekronen sinds 1980 jaarlijks de slechtste filmprestaties.

Het is de eerste keer dat één film de belangrijkste zes frambozen wint. 'Gigli' was dan ook een commerciële flop, die de productiemaatschappij Sony mee in de rode cijfers duwde.

De keuze werd gemaakt door 617 van de betalende leden van de vereniging die de Raspberries toekent. Voor hen was 'Gigli' duidelijk de slechtste film van 2003. Lopez en Affleck kregen voor hun acteerwerk in die film de prijzen voor slechtste actrice, slechtste acteur én slechtste filmpaar. De regisseur en scenarist van 'Gigli', Martin Brest, won in de categorieën regie en scenario.

'Gigli' gaat over een jonge gangster (Affleck) die in opdracht van zijn maffiabaas de geestesgestoorde broer ontvoert van de procureur die de maffiabaas voor het gerecht wil slepen. En omdat die baas Affleck niet volledig vertrouwt stuurt hij een lesbische medewerkster (Lopez) om hem in het oog te houden. Een en ander loopt mis als Affleck verliefd wordt op Lopez.

Affleck had nog twee nominaties, maar ontsnapte aan verder affront. Dat dankt hij onder andere aan Sylvester Stallone. Die ging met de prijs voor de slechtste mannelijke bijrol (in 'Mission 3D Spy Kids 3') lopen en heeft intussen het recordaantal van tien Gouden Frambozen achter zijn naam staan. Bij de dames heeft Madonna het record. Zij verzamelde al negen Gouden Frambozen, maar wordt op de hielen gezeten door de actrice Demi Moore, die ook zaterdag weer een prijs kreeg (voor de slechtste vrouwelijke bijrol in de remake van Charlie's Angels). De Gouden Framboos levert een beeldje ter waarde van 5 dollar op.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud