Advertentie

Belgische films op Sundance-festival

(belga) - De Belgische speelfilm "L'Autre" van Benoît Mariage en de Vlaamse korte kunstfilm "Papillon d'amour" van Nicolas Provost zijn geselecteerd op het Sundance Film Festival dat donderdag 15 januari in Park City (Utah) opent.

Het door acteur Robert Redford opgerichte festival voor onafhankelijke filmproducties is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals van Noord-Amerika.

Nicolas Provost is beeldend kunstenaar en filmmaker. Recent keerde hij terug na een verblijf van tien jaar in Noorwegen. Met de steun van het Alexis-Dallièrefonds bij Victoria in Gent, maakte hij de films "Papillon d'amour" en "Bataille". Naar het VAF meldt, zijn die twee werken overigens ook geselecteerd voor het Filmfestival van Rotterdam deze maand en voor het kortfilmfestival in het Franse Clermont-Ferrand in februari. "Papillon d'amour" zit in dat laatste festival in de competitie. In "Papillon d'amour" onderwerpt Provost fragmenten uit Kurosawa's film "Rashomon" aan spiegeleffecten waardoor hij etherische figuren creëert die samensmelten en weer ontglippen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud