Bugs Bunny beste tekenfilmfiguur ooit

(belga) - Bugs Bunny is door lezers van het Amerikaanse TV Guide uitverkoren tot het beste tekenfilmfiguur ooit. Hij versloeg onder anderen Fred Flintstone, Charlie Brown en Homer Simpson. Bugs Bunny was al in de jaren veertig populair. Hij is ook de enige cartoonfiguur uit de periode van voor de televisie die de toptien van TV-Guide haalde. Homer Simpson werd tweede en Rocky en Bullwinkle, bekend in de jaren vijftig en zestig, werden derde.

Het betweterige wortelknabbelende konijn Bugs Bunny blijft de cartoon-concurrentie van zich afschudden. Ook in de nieuwe internet-peiling van het Amerikaanse televisieblad TV Guide staat Bugs 'What's up doc?' op nummer 1. Bugs' generatiegenoten uit het pre-televisietijdperk, toen volgens nostalgici animatiefilms nog getekend werden en niet door een computer gehaald, komen er daarentegen maar bekaaid af.

Bugs Bunny maakte zijn animatiedebuut in 1938 en groeide uit tot dé tweedimensionele held van Warner Bros. Zijn karakteristieke stem dankte hij aan wijlen Mel Blanc. Het wereldberoemde konijn heeft diverse geestelijke vaders gehad, onder wie legendes als Tex Avery en Chuck Jones.

Bugs haalt het van Homer Simpson, het prototype van de hedendaagse couch potato. De MTV-metalnerds Beavis en Butthead parkeren op plaats vier, net na Rocky & Bullwinkle, maar voor The Grinch. Fred Flintstone en Barney Rubble bezetten de zesde plaats - "The Flintstones" was de allereerste succesvolle animatiereeks die op tv in prime time werd vertoond. Het droeve mannetje Charlie Brown en zijn snugger hondje Snoopy uit Dwight Schultz' Peanuts-reeks bevinden zich desolaat op de achtste plaats, omgeven door "nieuwlichters" als Angelica Pickles ("Rugrats"), SpongeBob en Cartman.

De internetpoll bleek overigens een haast exclusieve Amerikaanse aangelegenheid: de eerste buitenlander, het Britse honingetende beertje Winnie the Pooh, bezet plaats 27.

Nostalgische veertig-plussers kunnen zich allicht ergeren aan de povere posities van jeugdheldjes als Daffy Duck (op 14), Mickey Mouse (19), The Road Runner (plus Will E. Coyote op 38) en Porky Pig (op 47). Tom en Jerry sluiten op plaats 50 de rij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud