Columbia maakt remake van Vlaamse film 'Science Fiction'

(belga) - Columbia Pictures heeft de remake-rechten gekocht van de Vlaamse film 'Science Fiction'. Het oorspronkelijke script wordt herschreven door Kevin en Dan Hageman, de schrijvers van de Steven Spielberg-producties 'Charlie Dills' en 'Wizard of Oz Project'. Dat blijkt uit een mededeling die dit weekend door Columbia Pictures werd verspreid.

'Science Fiction' werd geregisseerd door Dany Deprez naar een scenario van Chris Craps en Jean-Claude Van Rijckeghem. De film vertelt het verhaal van een jongetje die onder invloed van zijn klasgenootjes geloofd dat zijn ouders aliens zijn.

Vorige maand waren er reeds berichten over een nakend akkoord, maar nu is de kogel definitief door de kerk. Volgens Lauren Shuler Donner, die voor Columbia Pictures instaat voor de productie van de remake van de Vlaamse film, is 'Science Fiction' "de meest originele Europese film van de laatste jaren".

Dat Columbia veel ziet in het project blijkt uit het feit dat reeds een vermaard schrijversduo werd aangetrokken om het oorspronkelijke script aan de Amerikaanse maatstaven aan te passen. Het gaat om de broers Kevin en Dan Hageman die de Steven Spielberg-producties 'Charlie Dills' en 'Wizard of Oz Project' schreven. Volgens Laura Schuler Donner werd voor hen gekozen omdat ze "erg enthousiast waren over de originele film en de verhaallijn en sfeer zoveel mogelijk ongewijzigd willen laten".

'Science Fiction' is niet de eerste Belgische film waarop een optie genomen werd voor een Amerikaanse remake. Dat was onder meer ook het geval voor 'Iedereen Beroemd' (Dominique Deruddere) en 'Toto le Héro' (Jacko Van Dormael). Maar zover bekend zijn daarvoor nog geen schrijvers aangesteld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud