Confituur in Internationale Competitie AFI Los Angeles Film Festival

(belga) - Confituur, de tweede speelfilm van onze landgenoot Lieven Debrauwer, neemt deel aan de Internationale Competitie op het AFI Los Angeles Film Festival. Zelf werd Debrauwer uitgekozen voor het New Faces-programma, zo werd donderdag vernomen van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het Festival vindt plaats van 4 tot 14 november. Confituur beleeft op 8 november officieel zijn Noord-Amerikaanse première. Het festival, een organisatie van het American Film Institute (AFI), valt dit jaar voor het eerst samen met de American Film Market (AFM) in Los Angeles, één van de drie belangrijkste internationale filmmarkten. De première gebeurt in aanwezigheid van de cineast.

In het festivalprogramma staat dat Debrauwer toont dat hij 'in de traditie van de beste Vlaamse Meesters, een voortreffelijk oog voor detail heeft, wat te zien is door de tegelijk eenvoudige als weelderige beelden. Hij slaagt er in schitterende vertolkingen bij zijn acteurs los te weken, in het bijzonder bij Marilou Mermans als de triomfantelijk veerkrachtige Emma', aldus het VAF.

In België heeft Confituur tijdens zijn eerste week meer dan 18.000 bezoekers gehaald. Meteen is de prent de sterkst openende Belgische film van 2004.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud