Disney box-office kampioen in 2003

(belga) - Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney heeft bekendgemaakt dat zijn wereldwijde recette tot 27 november, het Amerikaanse Thanksgiving feest, in 2003 de kaap van 3 miljard dollar heeft overschreden, althans voor wat betreft de films verspreid door de Buena Vista filialen. Met kaskrakers als 'Finding Nemo' en 'Pirates of the Carribean' beloopt de recette van Disney momenteel al 3,08 miljard dollar, een maand voor het jaareinde.

Met die cijfers verbreekt Disney het record dat op naam stond van Sony Pictures, waarvan de opbrengst in 2002, dankzij het succes van de film 'Spiderman', 2,86 miljard dollar bedroeg.

Voor de achtste maal in negen jaar doen de distributiefilialen van Disney, verenigd in Buena Vista Film Distribution, het wereldwijd beter dan 2 miljard dollar.

In het buitenland verspreidt Buena Vista ook films die door andere studio's worden geproduceerd. Dat was dit jaar bijvoorbeeld het geval voor 'Bruce Almighty'.

In de Verenigde Staten stond tijdens het Thanksgiving-weekend een Disney-film op kop in de box-office: "Haunted Mansion" met komiek Eddie Murphy.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud