'Doe de stemtest' en 'Ups and Downs' dingen naar Gouden Roos

(belga) - Twee Vlaamse programma's zijn genomineerd voor de prestigieuze televisieprijs de Gouden Roos van Luzern, voorheen de Gouden Roos van Montreux. Het gaat om het verkiezingsprogramma 'Doe de Stemtest' en het quizprogramma 'Ups and Downs'.

Het TV1-programma 'Doe de Stemtest', gemaakt door het productiehuis deMENSEN, werd geselecteerd in de categorie 'variety'. Het verkiezingsprogramma werd gepresenteerd door Siegfried Bracke, Phara de Aguirre, Ben Crabbé en Ivan De Vadder, en werd vorig jaar uitgezonden in de aanloop naar de federale verkiezingen. Het programma komt in de aanloop naar de Europese en regionale verkiezingen ook dit jaar weer op de buis.

In de categorie 'spelprogramma' is het Studio 100-programma 'Ups & Downs' genomineerd. De quiz voor scholieren werd gepresenteerd door Gert Verhulst en in 2003 uitgezonden op VT4.

De doorslaggevende criteria bij de selectie van de nominaties zijn creativiteit, kwaliteit en originaliteit. Er zijn acht categorieën: soap, realityshow, komedie, sitcom, spelprogramma, variety, muziek en arts, en specials. De winnaars in de diverse categorieën winnen een Zilveren Roos. Een Bronzen Roos is weggelegd voor de programma's die op de tweede plaats eindigen.

Het allerbeste tv-programma, ongeacht de categorie, krijgt de Gouden Roos, een van de meest prestigieuze televisieonderscheidingen ter wereld en te vergelijken met een Oscar of een Gouden Palm op filmgebied. De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 17 april. In 2000 won de Woestijnvisproductie 'De Mol' de Gouden Roos.

Het televisiefestival vond 43 jaar plaats in de Zwitserse stad Montreux, maar verhuisde dit jaar naar Luzern.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud