"Drieling van Belleville" goed gestart in Parijs

(belga) - "Les Triplettes de Belleville", lange tekenfilm waaraan ook Belgische specialisten hebben meegewerkt, heeft zich na zijn eerste week meteen in de Top 5 van de box office in Frankrijk genesteld. De 188 kopieën haalden de eerste week 93.778 toeschouwers binnen.

In de rangschikking volgt "Les Triplettes" (op de 5de plaats) onmiddellijk op "Le Mystère de la Chambre Jaune" (met o.m. Olivier Gourmet) met 124.142 toeschouwers. Op nummer één staat nog altijd vrij ongenaakbaar "Matrix Reloaded" van Larry Wachowski (5de week, in totaal ruim 5 miljoen kijkers en liefst 741 kopieën).

"De Drieling van Belleville", een Frans-Canadees-Belgische lange tekenfilm van de Fransman Sylvain Chomet, komt volgende week (van 25 juni af) in België uit in de bioscopen.

Voor de release in Frankrijk opteerde de verdeler daar voor een niet al te groot aantal kopieën, erop rekenend dat de mondelinge reclame de tekenfilm lang in de zalen zal houden. "Les Triplettes" liep op het jongste filmfestival van Cannes in de officiële selectie, maar buiten wedstrijd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud