Film in open lucht op PleinOPENair van 15 augustus tot 6 september

(belga) - Op vrijdag 15 augustus gaat in Brussel opnieuw het gratis festival PleinOPENair van start. Vier weken aan een stuk kan het publiek op vrijdag -en zaterdagavond kijken en luisteren naar film en muziek in open lucht. Elk weekend vindt het festival plaats op een andere locatie.

Die locaties zijn dit jaar het Rijksadministratief Centrum aan de Congreskolom, 't Moeraske in Evere, de Zuidwijk in Sint-Gillis en de Europawijk in Elsene. Op elke locatie wordt een film gespeeld die verband houdt met de plaats. Het gaat om films die weinig of niet bekend zijn bij het grote publiek.

Op het programma staan "Schizopolis", een absurde komedie van Steven Soderbergh, "The Fountainhead" van King Vidor, "Where the green Ants dream" van Werner Herzog, "Otesanek" van Jan Svankmajer, "Willy Wonka and the Chocolate Factory" van Mel Stuart, "Blue in the Face" van Wayne Wang en Paul Aster (de enige film die ook in het Nederlands ondertiteld is), "Megacities" van Michael Glawogger en "Themroc" van Claude Faraldo.

Elke filmvertoning wordt voorafgegaan door een concert van een nog niet bekende artiest. Op die manier krijgen jonge, onbekende musici de kans naar buiten te treden met hun creaties. Op de affiche staan Felix Kubin, LUSTROlustre, Dusminguet en Fantazio.

De PleinOPENair is in zes jaar uitgegroeid tot een festival dat soms tot 1.000 toeschouwers per avond lokt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud