Filmregisseur Polanski in Brussel voor voorstelling van "The Pianist"

(belga) - Filmregisseur Roman Polanski (foto: epa) zal op 20 september in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel een gala-avond bijwonen waarop zijn film "The Pianist", waarmee hij op het jongste festival van Cannes de Gouden Palm won, in avant-première gaat. De galavoorstelling is een initiatief van Cinéart. Het Koninklijk Belgisch Filmarchief, dat aan de organisatie van het gebeuren meewerkt, heeft in september een retrospectieve van het integrale werk van de Franse-Poolse cineast geprogrammeerd in het Filmmuseum.

Een gelegenheid om enkele van zijn meest beroemde films (opnieuw) te zien, zoals "Repulsion" (1964, Groot-Brittannië) met Catherine Deneuve, "Rosemary's Baby" (1968, VS) met Mia Farrow, "Chinatown" (1974, VS) met Jack Nicholson of de hilarische parodie "The fearless Vampire Killers" (1967). De retrospectieve bevat ook de eerste langspeelfilm van Polanski, "Mes in het water" (Noz w wodzie, 1962), die genomineerd werd voor de Oscar voor de beste buitenlandse film.

Voorts projecteert het Filmmuseum op 20 september de kortfilms waarmee Polanski debuteerde, onder meer "Twee Mannen en een Kast", werk waarmee de jonge cineast in 1958 in Knokke de prijs won van de internationale wedstrijd voor de experimentele film van het Koninklijk Belgisch Filmarchief.

Inlichtingen en reservaties voor de avant-première in het PSK:

ter plaatse van 11 tot 19 uur, tel. 02 507 82 00, www.ticketclic.be

tel. 02 507 83 70, www.filmarchief.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud