Advertentie

Fox Television plant 'eeuwigdurende' reality show

(belga) - De Amerikaanse tv-zender Fox Television plant een nieuwe variant op het concept 'reality show'. Ditmaal staat het immers niet vast wanneer de serie afloopt en zelfs niet of ze überhaupt ooit eindigt.

In "Forever Eden", dat volgens de krant The Guardian deze lente in de ether zou gaan, verhuist een groep ongehuwde mannen en vrouwen naar een luxueuze verblijfplaats buiten de Verenigde Staten. Ze mogen geen contact hebben met de buitenwereld.

Nieuw is dat het programma geen vooraf bepaald einde heeft. Net als bij een soap zit de serie zo in elkaar dat ze voor altijd kan voortduren. Sommige deelnemers worden gevraagd de reeks te verlaten, terwijl andere personen hun intrede maken. Hoe dit gebeurt, is nog onduidelijk.

"Deze mensen kunnen zes maanden, een jaar of drie jaren in de ether zijn", zei Mike Darnell van Fox. De deelnemers zullen met andere woorden niet deelnemen aan een reality show, hun leven wordt er een, omschrijft hij het concept.

"Hoewel ze een luxe-leven zullen leiden en het prachtig wordt, gaan we elementen aanbrengen die het minder fantastisch maken", zei Darnell voorts. "Zo kunnen verrassende gasten opduiken, die niet noodzakelijk deel uitmaken van de cast, maar in het verleden van de deelnemers een rol speelden".

Het concept vertoont opvallende gelijkenissen met 'The Truman Show'. In die film van Peter Weir verblijft het hoofdpersonage (Jim Carrey) zijn hele leven in een speciaal daarvoor gecreëerde nep-wereld en speelt hij onbewust de hoofdrol in een real life soap opera.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud