Geen record voor 'The Matrix Reloaded' na openingsweekend

(belga) - De nieuwe Matrix-film, The Matrix Reloaded, heeft in zijn openingsweekend in de Verenigde Staten 93,3 miljoen dollar opgebracht. Daarmee strandt de science fiction-thriller op een tweede plaats aller tijden na Spiderman. Die bracht vorig jaar in mei in zijn openingsweekend nog 115 miljoen dollar op.

De tweede Matrix-film, met onder andere Keanu Reeves, brak op zijn premièredag, donderdag 15 mei, wél het record voor de openingsdag. Met 42,5 miljoen euro deed hij het nipt beter dan de 39,4 miljoen dollar van vorig recordhouder Spiderman.

De verkoopopbrengsten zijn immens, maar liggen wel nog steeds ver onder de kostprijs van de film, die rond 300 miljoen dollar zou liggen. In die prijs zijn wel al de kosten voor het laatste deel van de Matrix-trilogie, die pas in november uitkomt, inbegrepen.

Ook in België is Matrix Reloaded sinds donderdag in de zalen. Precieze cijfers over het aantal bezoekers zijn er nog niet. Nu is de film uit in 20 landen, tegen eind mei zullen de avonturen van Neo, Morpheus en Trinity in meer dan 100 landen te bekijken zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud