Hollywood-studio's pakken uit met online-speelfilms

(belga) - Vijf grote Hollywoodstudio's bieden sinds deze week speelfilms online aan, zo meldde maandag de krant Los Angeles Times. Met dit initiatief hopen Sony, MGM, Time Warner en andere de online-piraterij tegen te gaan.

Het gemeenschappelijk bedrijf Movielink beschikt voorlopig over een beperkt aanbod van 175 films, waaronder vrij jonge hits als Oscar-winnaar "A Beautiful Mind" maar ook oudere titels als "Sleepless in Seattle". Het downloaden kost ongeveer drie tot vijf dollar per film. Een bezoekje aan de website leert dat de service momenteel beperkt is tot de VS.

Geïnteresseerden moeten over een snelle en krachtige toegang tot het internet beschikken. De films kunnen tot nader order enkel op de eigen computer afgespeeld worden.

Een woordvoerder van Movielink zei dat de service momenteel vooral als experiment en (nog) niet als winstgevende bedrijvigheid moet worden bekeken. De Hollywoodstudio's willen vooral niet met dezelfde problemen opgezadeld raken als de muziekindustrie, waar het gratis downloaden van muziek de cd-verkoop flinke knauwen toebrengt.

www.Movielink.com

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud