Hugh Hudson wil film maken over legendarische Nefertete

(belga) - De Britse regisseur Hugh Hudson, maker van 'Chariots of Fire' (goed voor 4 oscars in 1981) is van plan een film te maken over de Egyptische koningin Nefertete. De film zal gebaseerd zijn op een scenario van de, uit Egypte afkomstige, Britse schrijver Ahmed Osman.

De beroemde buste van Nefertete uit het museum van Berlijn

Dat maakte Zaki Ghazi, die verantwoordelijk is voor de internationale samenwerking van de mediaorganisatie 'la Cité des Médias' uit Caïro, bekend. Hudson ging afgelopen week op zoek naar mogelijke filmlocaties. Het voor de film verhoopte budget draait rond de 110 miljoen dollar, aldus dezelfde bron.

Nefertete was gehuwd met farao Echnaton (1372-1354 vC). Deze lag aan de basis van een nieuwe religie, gewijd aan één God, namelijk de zonnekoning Aton. Hij werd hiervoor als ketter beschouwd door zijn opvolgers.

De Amerikaanse filmmaatschappij Warner Brothers wil op haar beurt, eveneens in Egypte, een film maken over koningin Cleopatra, zo meldt Ghazi. Zij hebben hiervoor een budget van 100 miljoen dollar opzij gezet.

Een delegatie van Warner, begeleid door producer Adam Schroeder, heeft vorige week eveneens mogelijke filmlocaties bezocht voor de zoveelste film over de Egyptische koningin. De meeste bekende is die van Joseph Mankiewicz met Liz Taylor uit '63.

De twee delegaties werden uitgenodigd door 'la Cité des Médias', dat de opnames van verscheidene buitenlandse films eerder reeds in handen zag vallen van Tunesië en Marokko (bijvoorbeeld 'The English Patient' (1996). Dit project wil de organisatie in eigen land houden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud